Goda italienska köttbullar med ricotta och god krämig tomatsås med grädde och cannellinibönor.
400 g färsk salsiccia, urtagen ur sitt skinn
1 tsk fänkålsfrön
100 g ricotta
1 dl färskriven parmesan
1 dl panko
salt, svartpeppar
Tomatsås:
1 burk goda krossade tomater
1 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino, ta fler om du vill ha starkare
1 msk torkad oregano
1/2 paket cannellinibönor
0,5 dl grädde
olivolja
1/2 msk grovsalt
1. Börja med såsen. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja i 30 sekunder. Häll i
tomaterna plus en halv burk vatten. Häll i salt och oregano och rör om. Låt småputtra i cirka 15-18
minuter. När det återstår 2 minuter, slå i bönorna och rör om. När såsen är klar, ta av från plattan och rör ner grädden.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Blanda korvfärsen väl med fänkål, ricotta, parmesan och panko, salta och peppra. Forma till 12-15 köttbullar.
4. Häll tomatsåsen i en stor ugnsform och fördela köttbullarna ovanpå, baka i ugnen i 15-20 minuter.
5. Servera med t. ex. tagliatelle och extra färskriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar