Ramlade över det här mycket enkla receptet från Neapel på något av alla sociala medier. Diego Maradona var och är fortfarande kungen av Neapel.
400 g spaghetti
1,5 dl ströbröd
en stor näve färsk bladpersilja
1 dl färskriven parmesan
2 vitlöksklyftor, pressade
ett par peperoncini, smulade
Salt, olivolja
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. I en torr stekpanna på medelvärme, rosta ströbröd, persilja och parmesan ett par minuter. Ställ åt sidan.
3. I samma panna, i med olivolja och fräs vitlök och peperoncini någon minut.
4. När pastan är klar, häll av vattnet men spara 2 dl.
5. Blanda pastan med oljan, vitlöken och peperoncinin. Späd med pastavatten till det blir lagom krämigt.
6. Servera med att strö ströbrödsblandningen över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar