Det skulle egentligen varit röda kidneybönor, men det hade jag inte några så jag tog vita, cannellinibönor i stället. Cannellinibönor kallas ibland för vita kidneybönor, och det blev jättegott.
ett paket apetina paneer
en burk cannellinibönor, sköljda och avrunna
en burk goda, krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 gul lök, finhackad
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 tsk chilipulver
1 tsk malen gurkmeja
1,5 tsk garam masala
2 tsk malda korianderfrön
1 msk torkad bockhornsklöverblad
1 tsk socker
1 tsk salt
2 dl vatten
salt
rapsolja
1. Skär paneeren i tärningar, hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek ett par minuter på varje sida. Lägg sedan åt sidan.
2. Fräs löken på medelvärme i rapsolja i 7-8 minuter.
3. I med kryddorna och fräs 3-4 minuter till på medelvärme.
4. I med ingefäran och fräs någon minut ytterligare.
5. I med tomater, bockhornsklöverbladen, socker, salt och 2 dl vatten. Låt sjuda 20 minuter.
6. Blanda i bönor och ost, rör om och servera med basmatiris och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar