fredag 8 januari 2021

MEXIKANSK KYCKLING MED CHOKLAD


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite choklad ger ett härligt djup i såsen tillsammans med chilin.

600 g kycklinglårfilé
1 msk malen kanel
1 torkad guajillochili
2 vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
1,5 msk rörsocker
0,5 dl olivolja + extra för potatisen
20 g mörk choklad, 70 %
4 mjöliga potatisar, skurna i klyftor
2 sötpotatisar, skurna i klyftor
1 gul lök, skuren i klyftor
salt, svartpeppar
färsk koriander

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg chilin i en kastrull med kokande vatten och låt stå 20-30 minuter. Ta upp och ta bort stjälken och kärnor. Spara vätskan.
2. Lägg potatis och sötpotatis i en ugnsform, salta och ringla över olivolja. Kör in i ugnen i 45-50 minuter.
3. Salta och peppra kycklingen och stek 3-4 minuter per sida på medelhög värme i en stekpanna. Ställ åt sidan.
4. I en mixer, lägg chili, choklad, kanel, socker, olivolja, vitlök och 0,5 dl av chilivattnet och mixa till en sås.
5. Blanda såsen med kycklingen och lägg i en form och kör i ugnen tillsammans med potatisen den sista halvtimmen.
6. Servera potatis och kyckling med färsk koriander strödd ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar