Enkel, snabb och fräsch middagsrätt, lite sötstark med den syrliga szechuanpepparen.
500 g fläskfärs
2 schalottenlökar, tunt skivade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 röd chili, finhackad
2 tsk szechuanpeppar
1 tsk kinesisk five spice-krydda
2 msk ljus soja
1 msk honung
saften från en lime
rapsolja
salladslök
färsk koriander
1. I med rapsolja i en stekpanna eller wok på medelhög värme, fräs färsen så den blir lite krispig.
2. Sänk värmen till medel, och i med schalottenlöken, chilin och ingefäran och fräs 1-2 minuter till.
3. I med szechuanpepparen och five spice-kryddan och fräs 1-2 minuter till.
4. I med soja, honung och limesaft, sänk värmen och låt puttra lite i 3-4 minuter.
5. Servera med basmatiris eller nudlar och strö över salladslök och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar