Det här receptet har en touch av Mellanöstern, med crunch av granatäpplekärnor och pistagenötter.
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök, tunt skivad
2 vitlökar, tunt skivade
en nypa saffran
2 dl god kycklingbuljong
rivet skal och saft från en ekologisk citron
2 msk pistagenötter, skalade
2 msk dill
4 msk granatäpplekärnor
rapsolja
salt, svartpeppar
1. Rosta pistagenötterna ett par minuter i en torr het stekpanna, lägg åt sidan.
2. Salta och peppra kycklingen och stek i rapsolja 3 minuter per sida i en stekpanna på medelvärme. Lägg åt sidan.
3. Sänk värmen lite, i med lite mer olja och fräs lök och vitlök ett par minuter.
4. Under tiden, värm buljongen och ha i saffranet.
5. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan, på med buljong, citronsaft och skal, pistagenötterna och dillen. På med ett lock och låt puttra i 20 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden.
6. Servera med basmatiris och strö över granatäpplekärnorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar