Sjögräsnudlar är tillverkade av tång, och behöver inte tillagas. De har inte så mycket smak i sig själva, men är väldigt nyttiga. Marinera dom gärna i till exempel en god olja eller soja. Teriyakisås kan man köpa färdig, men det är väldigt enkelt att göra sin egen, och det är ju både roligare och godare!
500 g sjögräsnudlar, enligt anvisningar på påsen. Blanda i lite god olja och/eller soja.
Till teriyakisåsen:
1 dl tamarisoja
4 msk vatten
2 msk strösocker
2 tsk vinäger
1 finhackad vitlöksklyfta
2 cm finhackad färsk ingefära
Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp, låt svalna och sila.
Till laxen:
600 g laxfilé
2 tsk rostade sesamfrön
1 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1/4 tsk krossad peperoncini
2 citroner, skivade
olivolja
grillspett i trä, blötlagda
1. Sätt ugnen på grill.
2. Blanda de torra kryddorna utom sesamfröna i en skål.
3. Skär laxen i kuber, pensla med teriyakisås, spara det som blir över. Krydda med kryddblandningen och trä på spätten, varannan laxkub, varannan vikt citronskiva. Strö över sesamfrön.
4. Grilla i ugnen cirka 5-7 minuter, servera med sjögräsnudlarna och resten av teriyakisåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar