Dill är faktiskt inte en krydda som används bara i Sverige. Även i Indien förekommer den flitigt. Till 4 personer får man använda 2 stekpannor för att allt ska få plats. Den här rätten har blivit en stor favorit i mitt hushåll, och vi äter den minst en gång i månaden.
10 potatisar
600 g falukorv med hög kötthalt
100 g dill, det går bra med fryst
6-8 vitlöksklyftor
rapsolja
1 msk gurkmeja
1 msk bruna senapsfrön
1 tsk nigellafrön, kan uteslutas
2 peperoncini
1. Koka potatisen cirka 15 minuter, den ska inte bli helt klar.
2. Skiva falukorven och skär den sedan i strimlor.
3. Värm rapsolja i en stekpanna och lägg i finhackad vitlök, gurkmeja, senapsfrön och smulad peperoncini. Låt allt fräsa någon minut tills senapsfröna börjar sprätta iväg. I med korven och fräs ett par minuter.
4. Klyfta potatisen och lägg i stekpannan. Lägg i dillen, rör runt och låt fräsa under lock i cirka 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar