Jag såg ett avsnitt av engelska Masterchef, där deltagarna flögs till Thailand för att laga mat åt bland andra thailändska kungligheter. Det är lite skillnad på deltagarna i BBC:s version, där deltagarna är enormt duktiga, och TV 4:s Sveriges mästerkock, där deltagarna knappt kan slå en hemlagad majonnäs. Hur som helst blev jag lite inspirerad av Thailand.
400 g fläskfärs
2 röda chilifrukter, kärnorna borttagna
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
1 tomat
0,5 dl torkade räkor
sesamolja
1 msk fisksås
saften från en lime
1 msk farinsocker
färsk koriander
1. Blötlägg de torkade räkorna i hett vatten i 15 minuter.
2. I en mixer gjorde jag en pasta av lök, räkor, chili, vitlök och tomat.
3. Hetta upp en wok och slå i sesamolja. Lägg i lök/räkpastan och fräs 3-4 minuter.
4. Lägg i fläskfärsen och woka på ganska hög värme i 10-15 minuter, den ska bli lite crunchy.
5. Slå i fisksås, lime och socker och blanda runt. Låt allt bli varmt.
6. Servera med basmatiris, limeklyfta och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar