torsdag 11 december 2014

WOKAT FLÄSK MED BRYSSELKÅL OCH VATTENKASTANJER


 
 
 
Brysselkål är ju så gott. Här är ett enkelt recept där man kan använda den på ett annorlunda sätt än att bara ha den till söndagssteken.

Marinad:
400 g fläskkarré, strimlad
3 msk ljus sojasås
2 msk jordnötsolja
2 msk risvinäger

Övrigt:
200 g vattenkastanjer, sköljda
300 g brysselkål, trimmade och skivade som tiokronor i tjocklek
4 vårlökar, skivade
1 röd chili, finhackad
ett huvud pak choy
sesamfrön
jordnötsolja

1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet. Ställ åt sidan medan du fixar grönsakerna.
2. Woka köttet på hög värme, spara marinaden. Ta ur köttet och lägg åt sidan.
3. Woka grönsakerna hastigt, de ska fortfarande vara lite knapriga.
4. Lägg i köttet i woken igen, häll på den resterande marinaden och blanda runt. Låt få ett uppkok.
5. Servera med nudlar eller ris och strö över sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar