Kalkonfärs är ju fantastiskt gott, och ett bra och smalare alternativ till nötfärs. Pak Soi är en kål och kan köpas färsk i kinesbutiker och numera även i en hel del vanliga livsmedelsbutiker. Den är fantastisk, söt och krispig.
500 g kalkonfärs
4 huvuden pak soi, "roten" bortskuren
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 tsk chilipasta
1 msk tamarisoja
1 msk fisksås
rapsolja
1. Woka kalkonfärsen i olja på medelhög värme 8-10 minuter, den ska bli lite krispig. Lägg åt sidan.
2. I samma wok, fräs pak soi och chili på medelhög värme ett par minuter. Kålen ska mjukna men fortfarande vara krispig.
3. Sänk värmen lite och blanda i färsen, chilipasta, soja och fisksås. Rör om och låt puttra ihop ett par minuter.
4. Servera med nudlar eller ris och sriracha-sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar