måndag 14 december 2015

ENKEL WOK MED KALKONFÄRS OCH PAK SOI


 
 
Kalkonfärs är ju fantastiskt gott, och ett bra och smalare alternativ till nötfärs. Pak Soi är en kål och kan köpas färsk i kinesbutiker och numera även i en hel del vanliga livsmedelsbutiker. Den är fantastisk, söt och krispig.

500 g kalkonfärs
4 huvuden pak soi, "roten" bortskuren
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 tsk chilipasta
1 msk tamarisoja
1 msk fisksås
rapsolja

1. Woka kalkonfärsen i olja på medelhög värme 8-10 minuter, den ska bli lite krispig. Lägg åt sidan.
2. I samma wok, fräs pak soi och chili på medelhög värme ett par minuter. Kålen ska mjukna men fortfarande vara krispig.
3. Sänk värmen lite och blanda i färsen, chilipasta, soja och fisksås. Rör om och låt puttra ihop ett par minuter.
4. Servera med nudlar eller ris och sriracha-sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar