måndag 14 december 2015

SALLAD MED KÅLRABBI, SUMAK OCH ROSTADE HASSELNÖTTER


 
 
Sumak är små röda syrliga bär som torkas och mals. Kan vara svår att få tag på i vanliga livsmedelsbutiker, men hittas i butiker med mat från mellanöstern. Kålrabbi är en bortglömd grönsak, men mycket god, smaken påminner lite om äpple eller gurka, dessutom är den väldigt billig.

1 kålrabbi
sumak
saft från en halv ekologisk citron
olivolja
0,5 dl hasselnötter
ett par nävar god sallad
salt

1. Sätt ugnen på 200°. Sprid ut hasselnötterna i en ugnsform och rosta i 10 minuter. Låt svalna och grovhacka.
2. Skär bort det yttre på kålrabbin med kniv, skiva den sedan tunt på mandolin. Lägg ut skivorna på en tallrik eller ett stort fat.
3. Strö sumak och hasselnötter över.
4. Lägg på ett par nävar sallad, salta, pressa citron och ringla god olivolja över. Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar