Makrill är en av de absolut godaste fiskarna vi har. Den har en helt egen smak och karaktär. Den passar bäst att steka, grilla eller ugnsbaka. Den blir inte heller torr och tråkig om man råkar låta den gå lite för länge. Dessutom är den i säsong just nu, fryst makrill är dock helt ok.
600 g makrillfilé
1 kilo färskpotatis
100 g smör
ett par rejäla nävar färsk bladspenat, mangold, svartkål, sallad eller vad som finns till hands
olivolja
salt
1. Skrubba potatisen ren och koka den.
2. Smält smöret i en stor kastrull.
3. Salta och stek makrillen 2 minuter på skinnsidan på medelhögvärme i stek- eller grillpanna med lite olivolja. Vänd fisken, dra av pannan från plattan och låt den gå klar på eftervärmen.
4. När potatisen börjar bli klar, vänd hastigt ner det gröna i det smälta smöret.
5. Häll av vattnet från den färdiga potatisen och vänd ner i smörblandningen.
6. Servera med en god tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar