torsdag 2 juni 2016

ENKEL TANDOORIKYCKLING MED MANGO CHUTNEY


 
 
Mango chutney passar bra till denna enkla tandoorivariant på kycklingfilé.

600 g kycklingfilé, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, strimlad och grovhackad
en röd chilifrukt, finhackad
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
2 tsk garam masala
1,5 dl turkisk yoghurt
salt, svartpeppar

1. Blanda en matsked vatten och en matsked maizena i en bunke och lägg i kycklingen. Detta gör att kycklingen inte blir torr, den släpper inte ut så mycket vatten.
2. I en stekpanna eller wok, fräs vitlök, chili och ingefära med kryddorna på medlvärme fyra-fem minuter.
3. I med kycklingen och stek tills den är färdig.
4. Slå i yoghurten och garam masalan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med basmatiris och mango chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar