Här är det potatisgnocchi som gäller, hemmagjorda eller köpta. Det går bra med en vanlig mögelost också men gorgonzolan är ju extra god.
800 g potatisgnocchi
400 g valfri svamp, jag hade champinjoner denna gång, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, finhackad
150 g gorgonzola, dolce, skuren i små kuber
salt, svartpeppar
smör
1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i gnocchin, när de flyter upp till ytan är de klara.
2. Under tiden, fräs svampen i en torr panna på medelhög värme. När de börjar släppa vatten, i med en stor klick smör, och fräs ett par minuter till tillsammans med vitlöken.
3. Höj värmen på plattan och i med gnocchin tillsammans med svampen och rör om ordentligt. Låt gnocchin få lite färg och yta.
4. Dra av från plattan och dutta i gorgonzolabitarna. Salta, peppra och i med en extra klick smör och rör om ordentligt, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar