onsdag 7 december 2016

GNOCCHI MED SVAMP OCH GORGONZOLA


 
 
Här är det potatisgnocchi som gäller, hemmagjorda eller köpta. Det går bra med en vanlig mögelost också men gorgonzolan är ju extra god.

800 g potatisgnocchi
400 g valfri svamp, jag hade champinjoner denna gång, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, finhackad
150 g gorgonzola, dolce, skuren i små kuber
salt, svartpeppar
smör

1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i gnocchin, när de flyter upp till ytan är de klara.
2. Under tiden, fräs svampen i en torr panna på medelhög värme. När de börjar släppa vatten, i med en stor klick smör, och fräs ett par minuter till tillsammans med vitlöken.
3. Höj värmen på plattan och i med gnocchin tillsammans med svampen och rör om ordentligt. Låt gnocchin få lite färg och yta.
4. Dra av från plattan och dutta i gorgonzolabitarna. Salta, peppra och i med en extra klick smör och rör om ordentligt, klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar