torsdag 17 maj 2018

GODA KYCKLINGWOKEN

















 

 

 

 

 

Snabb, god, snygg och lättlagad rätt som blir godare ju längre kycklinge får ligga i sin marinad.

600 g kycklinglårfilé, strimlad
en röd paprika, strimlad
en morot, strimlad
en gul lök, tunt skivad
en stor näve svartkål, stammen borttagen, grovhackad
4 vårlökar, grovhackade
4 msk torrostade jordnötter

Marinad:
2 msk risvinäger
4 msk sweet chilisås
5 msk tamarisoja

1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen i halva marinaden. Spara andra halvan.
2. Stek eller woka paprika, lökmorot och svartkål på medelhög värme ett par minuter. Lägg åt sidan.
3. Stek eller woka kycklingen med sin marinad på medelhög värme tills den är klar. Den ska bli så där härligt karamellig.
4. Blanda i grönsakerna och rör om någon minut.
5. Servera med ris eller nudlar, toppa med vårlök, jordnötter och ringla resten av marinaden över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar