måndag 31 december 2018

SPAGHETTI ALL'ARAGOSTA - HUMMERPASTA TILL NYÅR!

 

 
 
Hummer till nyår är ju klassiskt, likaså Spaghetti all'aragosta, spaghetti med hummersås. Enkelt, snabbt och lyxigt, som man vill ha det på nyårsafton!

Detta är årets sista recept, så tack för i år och ett riktigt Gott Nytt År på er alla där ute!

500g spaghetti
en hummer
2 goda tomater, kvartade
en schalottenlök, finhackad
0,5 dl torrt vitt vin
en liten näve färsk bladpersilja, grovhavckad
smör, olivolja
salt, svartpeppar

1. Dela hummern på längden och ta ut det ätbara köttet. Tärna stjärten, knäck klorna och ta ut köttet och grovhacka.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Stek löken i smör och olivolja på medelvärme ett par minuter. I med tomaterna och fräs ett par minuter till. Salta och peppra.
4. I med vinet och låt det koka ihop 4-5 minuter. Ta av från plattan och blanda i hummerbitarna och persiljan.
5. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara lite. Blanda pastan med såsen och späd eventuellt med lite pastavatten om det ser för torrt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar