måndag 21 januari 2019

TRAY BAKE Á LA NEW ORLEANS

Något som blivit populärt på senaste tiden är så kallade tray bakes, alltså en ugnsform där allt helt enkelt lagas tillsammans i ugnen. Vi kommer ha några sådana recept och börjar med ett som har lite cajunstuk och som blev en familjefavorit.

600 g kycklinglårfilé
2 rödlökar, kvartade
3 msk creole seasoning
2 msk olivolja
1 burk cannellini- eller svarta bönor
2 ugnsrostade paprikor, finns på glasburk, strimlade
3 tortillabröd, skurna i trekanter, som chips
ett halvt paket feta ost eller paneer, smulat
en näve färsk koriander

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda olivoljan med creolekryddorna och gnid in detta i kycklingen.
3. Lägg kycklingen och löken i en ugnsform, skjutsa in i ugnen i 20 minuter.
4. Ta ut ur ugnen och blanda i paprikan. In i ugnen igen i 10 minuter.
5. Ta ut ur ugnen och blanda i bönorna. Kör ytterligare 5 minuter i ugnen.
6. Ta ut ur ugnen och låt vila.
7. Under tiden, vänd tortillabröden i olivolja, bred ut på bakplåtspapper och rosta i ugnen cirka 10 minuter.
8. Servera kycklingen med chipsen, smulad ost och färsk koriander över. Eventuellt kan man också ha långkornigt ris till för att få det mer matigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar