Enkel variant på jambalaya, som är perfekt om man har överbliven kyckling hemma. Det är också lite som en tray bake, fast man har det i en kastrull med lock. Den här innehåller den så kallade holy trinityn, den heliga basen i New Orleans-köket, lök, grön paprika och bladselleri. Precis som i Red beans and rice ska det vara fläskkorven andouille, men det går ju inte att få tag på här.
300 g färdig kokt kyckling, t. ex. kycklinglår, eller lårfilé, strimlad
300 g färsk salsiccia, chorizo eller annan god korv, skivad
1 gula lökar, finhackade
1 selleristjälk, tunt skivad
1 grön paprika, tärnad
3 dl kokt långkornigt ris
2,5 dl god kycklingbuljong
1 burk goda krossade tomater
1,5 msk worcestershiresås
1 msk hot sauce
2 msk creole seasoning
1 tsk vitlökspulver
en näve färsk bladpersilja
rapsolja
1. Sätt ugnen på 180°.
2. I en ugnssäker kastrull, hetta upp rapsolja på medelhög värme och fräs korven tills den fått fin färg.
3. Ta upp korven med en hålslev, lägg åt sidan, sänk värmen till medel, och fräs lök, selleri och paprika i cirka 6-8 minuter. Ta av från plattan.
4. Blanda i ris, kyckling, buljong, tomater, worcestershiresås, hot sauce, creolekryddorna, vitlökspulvret och korven. Blanda runt ordentligt.
5. Kör in i ugnen cirka 30 minuter.
6. Servera, garnera med persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar