Lättlagad klassiker från New Orleans. Den innehåller den heliga treenigheten, som är basen för så många rätter från New Orleans och inom cajunköket. Det ska egentligen vara en rökt fläskkorv som heter andouille, men den går knappast att hitta här, så jag tog färsk salsiccia. Den är inte rökt, men funkar ändå. Testa annars med någon rökt variant i charkdisken.
4 goda rökta korvar, slantade
1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna, grovmosa hälften med en gaffel
2 dl god kycklingbuljong
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 selleristjälk, skivad
1 grön paprika, grovhackad
1,5 tsk färskmalen svartpeppar
2 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
3 lagerblad
2 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad salvia
1 dl färsk persilja, grovhackad
en näve salladslök, grovhackad
olivolja
1. Fräs korvskivorna i olivolja i en stekpanna på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg. I med vitlök och lök och fräs ett par minuter till. I med selleri och paprika och fräs cirka 5 minuter.
2. Slå på kycklingbuljong, i med svartpeppar, cayenne, salt, lagerblad, basilika och salvia, låt sjuda 15 minuter.
3. När det återstår två minuter, häll i bönorna.
4. Ta av från plattan och rör ner persiljan.
5. Servera med långkornigt ris, hot sauce och garnera med salladslöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar