onsdag 29 mars 2017

CANNELLONI MED KALKONFÄRS OCH ZUCCHINI








 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få rätter är väl så goda som egen cannelloni. Här har vi kalkonfärs i stället för nötfärs.

Bechamelsås:
6 dl mjölk
80 g smör
50 g vetemjöl
en aning muskotnöt

Cannelloni:
ett paket färska lasagneplattor
300 g kalkonfärs
en zucchini, tärnad
150 g ricotta
en. halv gul lök, finhackad
2 dl färskriven parmesanost
lite torkad salvia
olivolja
salt, peppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Börja med bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Vispa hela tiden. Späd med mjölken och fortsätt vispa. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknat. Ställ åt sidan och smaka av med salt, peppar och lite muskot.
3. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och fräs färsen i 6-7 minuter. I med löken och fortsätt fräs ett par minuter till.
4. I med zucchinibitarna och salvian och fräs ytterligare ett par minuter. Ta av från plattan, häll över i en bunke och blanda ned ricottan och hälften av den rivna osten. Salta och peppra.
5. Lägg lite av färsblandningen på varje lasagneplatta (jag brukar dela dem så cannellonin inte blir så stora), rulla ihop och lägg i en smord form. Slå såsen över och runt om, strö på resten av den rivna osten och gratinera i ugnen 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar