torsdag 9 mars 2017

KYCKLING MED OSTRONSÅS


 
Mycket enkel och snabb rätt, det blir så klart godare ju längre du har tid att låta köttet ligga i marinaden, men det funkar bra ändå.

600 g kycklinglårfilévårlök
cashewnötter, rostade
limeklyftor

Till marinaden:
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
i dl god ostronsås
4 msk ljus soja
3 msk honung
3 msk chilisås

1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet, rör om och låt stå så länge du har tid.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Rosta cashewnötterna i en het stekpanna tills de får lite färg.
4. Lägg kött och marinad i en ugnssäker form och kör i ugnen cirka 30 minuter.
5. Servera med ris eller nudlar och strö salladslök och cashewnötter över och pressa limesaft på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar