Lax går ju att variera i oändlighet, och det är alltid lika gott. Här är en enkel rätt som du gör snabbt i stekpanna.
4 x 150 g laxfilé med skinn
0,5 dl vitt vin
3 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 msk honung
1 msk citronsaft
200 g spenat, fryst går bra, kom ihåg bara att krama ur så mycket vatten som möjligt när den tinat
en liten näve dill, grovhackad
salt, svartpeppar
olivolja
1. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. I med laxen med skinnsidan upp, och stek 3-4 minuter. Lägg sedan åt sidan på en tallrik.
2. I stekpannan, i med vin, crème fraiche, senap, honung och citron tillsammans med 0,75 dl vatten, salt och peppar. Koka upp och lägg i laxen, nu med skinnet nedåt, och spenaten. Sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda 5 minuter.
3. Strö dill ovanpå och servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar