Goda kakor från Piemonte, vars recept inte ändrats på 141 år, och som dessutom Bill Clinton ska ha tyckt mycket om! De får en härligt gul färg av majsmjölet. Passar ju bra nu till påsk! Det här blir 30-40 kakor.
175 g fint majsmjöl
150 g rumstempererat smör
75 g socker
75 g vetemjöl
2 äggulor
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt
1. Sätt ugnen på 160°.
2. Vispa smör och socker så det blir vitt och pösigt. I med äggulorna och sedan mjölen, vaniljpulvret och saltet.
3. Arbeta till en fast och smidig deg, forma till en rulle och ställ in i kylen 30 minuter.
4. Platta till degen och skär cirka 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåt.
5. Tryck till en aning med en gaffel ovanpå. Doppa gaffeln i vatten emellan så den inte fastnar i kakan.
6. Kör i ugnen cirka 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar