torsdag 24 oktober 2019

SAAG MED SVARTKÅL OCH PANEER

indisk mat, svartkål, paneer, vegetarisk mat, spenat, grönkål






















Saag är en bladbaserad indisk rätt, vanligast är väl spenat, men här har vi härlig svartkål, det går så klart lika bra med grönkål. Paneer är den goda färskosten som man numera inte behöver göra själv, den finns färdig från Apetina. Läs mer här.

ett par rejäla nävar svartkål, stammen borttagen och grovhackad
ett paket paneer, tärnad
en gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
en chilifrukt, kärnorna borttagna, finhackad
en burk goda krossade tomater
en halv burk god kokosmjölk
1 tsk malda korianderfrön
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
rapsolja eller ghee
salt, svartpeppar

1. I en stor stekpanna, i med cirka 2 matskedar rapsolja och fräs paneertärningarna runt om på medelvärme tills de fått gyllene färg. Lägg sewdan åt sidan.
2. I samma stekpanna, i med 2 nya matskedar rapsolja och fräs löken på medelvärme cirka 10 minuter. I med vitlök, ingefära och chili och fräs några minuter till.
3. I med tomaterna och låt småputtra 7-8 minuter.
4. I med kryddorna och blanda väl. I med kål och kokosmjölk, på med lock och låt småputtra cirka 15 minuter.
5. I med paneer och låt puttra ett par minuter till utan lock.
6. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd och/eller basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar