onsdag 4 mars 2020
SPAGHETTI MED SARDINER OCH TOMATSÅS
Den här rätten har jag fått i Italien, då med färska sardiner. Jag har återskapat den med fina burksardiner i olivolja. Dom duger mer än väl.
500 g spaghetti
2 burkar goda sardiner i olivolja, grovhackade
en burk goda krossade tomater
en vitlök, finhackad
en peperoncino, krossad
torkad oregano
en liten näve kapris
salt, svartpeppar
1. Börja med såsen. Fräs vitlöken och peperoncinon i olivolja någon minut. På med tomaterna, salta och i med oreganon. Låt puttra 10-12 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. När det återstår 2 minuter på tomatsåsen, i med sardiner och kapris.
4. När pastan är klar, häll av pastavattnet, men spara lite. Blanda med tomatsåsen och späd eventuellt med sparat pastavatten om såsen känns för tjock.
Etiketter:
FISK,
ITALIENSKT,
VARMRÄTTER
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar