onsdag 4 mars 2020

SPAGHETTI MED SARDINER OCH TOMATSÅS

sardiner, olivolja, tomatsås, peperoncino, sardine, sarde, sardoni






















Den här rätten har jag fått i Italien, då med färska sardiner. Jag har återskapat den med fina burksardiner i olivolja. Dom duger mer än väl.

500 g spaghetti
2 burkar goda sardiner i olivolja, grovhackade
en burk goda krossade tomater
en vitlök, finhackad
en peperoncino, krossad
torkad oregano
en liten näve kapris
salt, svartpeppar

1. Börja med såsen. Fräs vitlöken och peperoncinon i olivolja någon minut. På med tomaterna, salta och i med oreganon. Låt puttra 10-12 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. När det återstår 2 minuter på tomatsåsen, i med sardiner och kapris.
4. När pastan är klar, häll av pastavattnet, men spara lite. Blanda med tomatsåsen och späd eventuellt med sparat pastavatten om såsen känns för tjock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar