Det kan vara svårt att hitta bra krabbkött... Här har vi tagit sådant som finns på konserv, inte helt optimalt kanske, men helt ok för en sommarlunch.
500 g spaghetti
två burkar krabbkött
en ask körsbärstomater, delade
1 dl torrt vitt vin
0,5 dl grädde
en näve bladpersilja, grovhackad
en vitlöksklyfta, finhackad
en tsk peperoncini
olivolja
salt, svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs vitlök och peperoncini i olivolja på medelvärme ett par minuter.
3. I med tomaterna och fräs vidare ett par minuter.
4. Höj värmen lite och slå på vinet. Låt koka ihop ett par minuter.
5. Stäng av värmen, slå i grädden och i med krabbköttet och ta åt sidan tills pastan är klar.
6. Slå av pastavattnet och blanda pastan med såsen och i med persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar