måndag 17 augusti 2020

PANEER MED TOMATSÅS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paneer är en indisk färskost som går att hitta i välsorterade livsmedelsaffärer. Hittar du inte kan du testa att göra egen, recept finns här

2 paket Apetina paneer, á 225 g, halvera skivorna på höjden så det blir 4 skivor sammanlagt
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk malda korianderfrön
1 tsk malda spiskumminfrön
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk malen gurkmeja
en burk goda krossade tomater
1 dl vatten
en näve spenat eller svartkål, grovhackat
salt, svartpeppar
god rapsolja
färsk mynta

1. Hetta upp rapsolja i en stekpanna på medelhög värme och stek paneerskivorna tills de får lite färg, 4-5 minuter på varje sida. Lägg åt sidan, salta och skär i kuber.
2. Sänk plattan till medelvärme och fräs ingefäran och vitlöken tillsammans med kryddorna i rapsolja i 4-5 minuter.
3. I med tomaterna, spenaten och 1 dl vatten, salta, rör om och låt småputtra cirka 15 minuter, låt paneerkuberna koka med de sista 3 minuterna.
4. Servera med basmatiris och strö över myntan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar