måndag 9 maj 2016

HEMGJORD PANEER #2

Vi gjorde palak paneer igen och då testade vi ett nytt recept på paneer, den indiska färskosten. Fick tips från en indisk kvinna i bekantskapskretsen att man kan ha yoghurt i.

2 liter gammaldags mjölk
1 dl tjock 10% yoghurt
saft från en ekologisk citron

1. Koka upp mjölken och yoghurten i en kastrull, rör hela tiden så det inte bränns fast. När det börjar koka, häll i citronsaften och ta av från plattan. Mjölken ska då börja klumpa sig.
2. Häll försiktigt innehållet i en silduk. Låt rinna av i 20 minuter minuter.
3. Knyt ihop silduken till en boll och pressa ur de sista dropparna.
4. Lägg bollen på en tallrik, lägg en tyngd ovanpå, till exempel ett mjölkpaket och platta till lite så det blir som en ostbit. Ställ i kylen en timme.
5. Skär i tärningar, cirka 2 x 2 cm stora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar