måndag 9 maj 2016

PALAK PANEER


 
 
En av mina indiska favoriter, jag har provat en mängd olika recept och det här blev riktigt bra. Palak är ju spenat och paneer en indisk färskost som du hittar recept på här eller här. Du kan förbereda genom att göra osten en dag i förväg.

Till paneer:
paneer, skuren i kuber
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt 
3 msk rapsolja

Till spenaten:
700 g fryst spenat, tinad, grovhackad, och glöm inte att krama ur vattnet
1 gul lök, finhackad
1 bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 grön chili, finhackad
0,5 tsk garam masala
2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 dl vatten
1,5 dl turkyoghurt
salt

1. Börja med osten. I en bunke, blanda ihop gurkmeja, cayennepeppar, salt och rapsolja.
2. Vänd försiktigt ner ostkuberna och låt stå medan du förbereder för resten.
3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, i med rapsolja och lägg i ostkuberna. Efter ett par minuter blanda runt lite så osten får lite färg på alla sidor. Lägg sedan åt sidan.
4. I samma stekpanna, fräs lök, ingefära, vitlök och chili, på medelvärme cirka 15 minuter. Slarva inte med tiden. Blir det torrt, slå i ett par matskedar vatten.
5. I med garam masala, koriander och koriander. Rör om och fräs 3-5 minuter.
6. I med spenaten, rör om ordentligt. Salta och slå på 1 dl vatten, rör om och låt puttra utan lock i 5 minuter.
7. Slå av värmen, slå i yoghurten, lite i taget och rör om. Vänd sist ner ostkuberna, rör om och värm i cirka 5 minuter.
8. Servera med basmatiris och något gott indiskt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar