måndag 30 maj 2016

LAXBURGARE MED SRIRACHASLAW


 
 
Om man tröttnat på kött i sin hamburgare, så är ju lax en given variant, minst lika gott.

600 g laxfilé, det går bra med fryst
1 grön chili, finhackad
1 ägg
1 msk barbecuesås
salt
4 goda hamburgerbröd
sweet chili-sås

Till srirachaslaw:
2 morötter, rivna
1/8 vitkålshuvud, grovhackat
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1 msk äppelcidervinäger
0,5-1 tsk srirachasås, eller mer om man vill ha starkare
salt

1. Kör laxen i matberedare, blanda sedan med övriga ingredienser. Forma till fina biffar.
2. Blanda samman ingredienserna till cole slawn, smaka av med salt.
3. Rosta bröden.
4. Stek eller grilla biffarna 2-3 minuter per sida.
5. Montera ihop burgaren, längst ner bröd, pensla lite sweet chili-sås på, sedan burgaren, toppa med cole slaw och sist bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar