måndag 9 maj 2016

GNOCCHI MED RICOTTA- OCH SPENATPESTO


 
 
Här har vi vanlig, torkad gnocchi, inte potatisgnocchi. Man behöver inte ta spenat, det går lika bra med svart- eller grönkål, mangold eller till exempel rucola.

500 g gnocchi
ett par stora nävar färsk bladspenat
250 g ricotta
50 g riven parmesan
salt, svartpeppar

1. Skölj av spenaten och förväll i ett par minuter. Spara vattnet.
2. I en bunke, blanda ricottan, parmesanosten och svartpeppar. Slå i ett par matskedar av spenatvattnet och rör om.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i resten av spenatvattnet.
4. Krama ur och grovhacka spenaten, blanda sedan ned den i ostblandningen. Smaka av med salt.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med ost- och spenatblandningen. Servera med mer parmesanost och toppa eventuellt med lite kokt grön sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar