fredag 29 april 2016

FANTASTISK CHOKLADMOUSSE!


 
 
Jag var tvungen att uppdatera detta recept, det innehöll ett par felaktigheter, men nu så! Den godaste chokladmoussen! Vi har gjort den hemma flera gånger, stor succé!

I vanliga fall brukar man blanda den vispade grädden med chokladen, men här har man den ovanpå, vilket gör att det blir som en fantastisk chokladganache med grädde på. Chokladsmaken är underbar.

100 g mörk choklad, fairtrade, 70%
100 g smör
3 ekologiska ägg, separerade
0,3 dl + 1,5 msk socker

Topping
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk socker
0,5 msk kakaopulver

1. Smält chokladen i en bunke tillsammans med smöret ovanför en kastrull med sjudande vatten, bunken ska inte röra vattnet.
Rör om då och då. Ställ sedan åt sidan.
2. Vispa äggulor och 0,3 dl socker tills det blir fluffigt, 5 minuter.
3. Diska visparna och vispa äggvitorna med resterande 1,5 msk socker i en ny bunke tills du kan vända upp och ner på bunken utan att allt åker ut.
4. Vänd försiktigt ner ägguleblandningen i den smälta chokladen och smöret och blanda väl.
5. Vänd försiktigt ner äggviteblandningen i chokladblandningen och blanda väl.
6. Fördela moussen i lagom stora skålar och ställ i kylskåp minst 4 timmar.
7. Vid servering, vispa grädde och socker så det blir lagom fluffigt.
8. Spritsa grädden på chokladmoussen och avsluta med att sikta över kakaopulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar