fredag 22 april 2016

LAMMFÄRS- OCH BULGURBOLLAR


 
 
Lammfärsbollar med bulgur, en klassiker, men här blandar vi bulguren direkt i färsen. Det blir fantastiskt gott, tyckte till och med barnen. Och väldigt snabbt och enkelt att laga till.

600 g lammfärs
1 dl bulgur
0,5 gul lök, riven
en liten näve färsk bladpersilja, finhackad
1 msk torkad mynta
1,5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk kanel
en vitlöksklyfta, riven
100 g fetaost, smulad
salt, svartpeppar

Yoghurt:
2 dl grekisk yoghurt
2 msk torkad mynta
1 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet, och låt svalna en aning.
3. Blanda ingredienserna till yoghurten.
4. Blanda ingredienserna till lammfärsbollarna i en bunke och forma sedan till bollar av valfri storlek.
5. Stek bollarna i stekpanna på medelhög värme, så de får färg runt om. Lägg över i en ugnsfast form och kör klart i ugnen (när de nått 72°).
6. Severa med yoghurten och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar