Enkel och snabb rätt som får sin goda smak av gochujang, en koreansk fermenterad chilipasta, som numer går att få tag på i nästan varje välsorterad livsmedelsaffär.
400 g fläskfärs
4 pak choi-huvuden
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
en vitlöksklyfta, riven
1 msk gochujang
2 msk soja
1 msk mirin
1 dl jordnötter
4 vårlökar
sesamolja
limeklyftor, till servering
1. Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs köttet i 6-7 minuter tills det blivit krispigt.
2. Sänk värmen en aning, och i med ingefära och vitlök, fräs en minut.
3. I med gochujang, soja och mirin, rör om.
4. I med pak choi och fräs tills allt är klart.
5. Servera med ris eller nudlar, och strö över jordnötter och vårlök, limeklyftor på sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar