tisdag 15 mars 2022

CAJUN SHRIMP PASTA

cajun creole räkor prawns
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korv och räkor tillsammans? Konstigt? Nä, inte i Louisiana, där förekommer det i en mängd rätter, och där det här är en klassiker.

400 g pasta, vi tog penne
200 g färska räkor utan skal
150 g rökt korv, vi tog en tjock grillkorv, skuren i mindre bitar
1 vitlöksklyfta, finhackad
en näve salladslök, grovhackad
1,5 msk creolekrydda, Tony Chachere's eller gör din egen, recept här.
en näve färsk bladpersilja, grovhackad
en ekologisk citron
salt och svartpeppar
1 msk rapsolja
50 g smör

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, i en stor stekpanna på medelvärme, hetta upp olja och smör och fräs vitlök, salladslök och cajunkryddan i 1-2 minuter.
3. I med korven och fräs ytterligare 3-4 minuter.
4. Dra av från värmen och blanda i räkorna och salta.
5. När pastan är klar, häll av pastavattnet, men
spara 2 dl av pastavattnet.
6. Blanda pastan med räk- och korvröran. Späd med lite av det sparade pastavattnet.
7. Blanda i persiljan och servera med varsin citronklyfta att pressa över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar