Lammköttbullar som kryddas med en härlig curryblandning.
500 g lammfärs
1 silverlök, riven
1 vitlöksklyfta, riven
en liten bit ingefära, stor som en tumme, riven
en burk goda tomater
rapsolja
basmatiris
salt, svartpeppar
färsk koriander till servering
Curryblandning:
2 tsk garam masala
1,5 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malda korianderfrön
0,5 tsk chilipulver
1. Blanda de torra kryddorna.
2. I en bunke, blanda färsen med halva kryddblandningen, den rivna löken, salt och svartpeppar och forma till bollar av valfri storlek.
3. I en stekpanna, hetta upp rapsolja på medelhög värme och frås köttbullarna runt om. Lägg sedan åt sidan.
4. I samma panna, fräs vitlök och ingefära på medelvärme ett par minuter, sedan i med resten av kryddblandningen och fräs någon minut. I med tomater, rör om och låt puttra 10 minuter.
5. I med köttbullarna i såsen och låt puttra ytterligare 10 minuter.
6. Servera med ris och strö färsk koriander över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar