Inte direkt köttbullar, men väl tonfiskplättar, dessutom jättegoda och enkla.
2 burkar god tonfisk i olja
3 kokta potatisar, mosade
1 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
en näve bladpersilja, grovhackad
salt, svartpeppar
ströbröd eller panko till panering
Kall sås:
1 dl majonnäs
1 dl grekisk yoghurt
1 msk pressad citronsaft
salt, svartpeppar
lite dill
1. Blanda mjölk och ströbröd, och låt stå 10 minuter.
2. Pressa ur oljan ur tonfiskburkarna och blanda alla ingredienser i en bunke.
3. Forma till plättar, rulla i ströbrödet och lägg på en tallrik. Ställ i kylen 20 minuter.
4. Gör under tiden såsen, blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
5. Stek plättarna på medelhög värme i rikligt med rapsolja 4-5 minuter per sida.
6. Servera med kokt potatis, jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar