Enkel sallad som passar fint nu när blodapelsinerna är som godast och billigast.
1 fänkålshuvud
2 blodapelsiner
1 rödlök, så tunt skivad som möjligt
en kvarts rödkål, tunt skivad
en näve svarta oliver
god olivolja
flingsalt
en näve färsk mynta
krutonger
1. Dela fänkålen på mitten och ta bort stammen i mitten. Spara dillen om det finns någon. Skär tunna skivor i en mandolin.
2. Skala apelsinerna och filéea dem med en vass kniv. Spara "skrovet".
3. Lägg fänkål, apelsinfiléerna, rödlöken, rödkålen och oliverna i en bunke. På med god olivolja, lite flingsalt och pressa apelsinsaften ur det som är kvar av dem. Blanda runt.
4. I med myntan, blanda lite till, garnera med fänkålsdillen och krutongerna och servera, mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar