En härlig enkel och nyttig rätt för oss som älskar goda konserverade sardiner i olivolja.
500 g spaghetti (eller annan pasta)
2 burkar goda sardiner i olivolja, avrunna
2 msk kapris
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 goda tomater, kvartade
salt, svartpeppar
Gremolata:
rivet skal från en ekologisk citron
en näve färsk bladpersilja, finhackat
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt
1. Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. I en stor stekpanna, fräs vitlöken på medelhög värme någon minut.
4. I med tomaterna och låt sjuda 3-4 minuter, tills de mjuknat.
5. I med kaprisen och sardinerna, salta, peppra och rör om. Späd eventuellt med lite pastavatten om det känns för torrt.
6. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda den med tomatsåsen.
7. Servera och toppa med gremolata.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar