Fick återigen hem lite cime di rapa från Årstiderna, och då blev det Orecchiette con cime di rapa, en klassiker från Puglia i södra Italien. Cime di rapa är lite bittert, och är inte jättelätt att få tag på i Sverige, man kanske kan ta smal, långstjälkig broccoli om man inte hittar.
500 g orecchiette
300 g cime di rapa, grovhackat
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncino, smulad
3 sardellfiléer
färskriven parmesan
salt
0,5 dl olivolja
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs sardellfiléerna, vitlöken och peperoncinon i olivoljan.
3. När det återstår 2 minuter på koktiden av pastan, i med cime di rapan och låt den koka med.
4. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara en deciliter. Blanda pastan ordentligt med sardellblandningen och riv i parmesanost. Späd med lite pastavatten om det känns för torrt.
5. Servera med extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar