torsdag 14 mars 2024

TRAY BAKE MED GNOCCHI OCH MOZZARELLA

gnocchi al forno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkel och god italiensk rätt, med allt i samma form. Succé både hos gammal och ung.

600 g gnocchi
4 salsicciakorvar, urtagna ur sina skinn och grovhackade
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
4 dl god tomatsås, mixad, recept här, eller ta färdigköpt passata
en mozzarellaboll, riven i bitar
en stor näve färsk basilika, grovhackad
salt, svartpeppar
olivolja

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i gnocchin. När de ploppar upp mot ytan är de klara. Häll av vattnet.
3. I med olivolja i en stor stekpanna och fräs gnocchin ett par minuter tills de får lite färg. Ställ sedan åt sidan.
4. Fräs salsiccian i olivolja på medelvärme i 5 minuter i samma stekpanna.
5. I med vitlöken och fräs en minut.
6. Slå på passatan och låt puttra 10 minuter.
7. Slå över allt i en stor ugnsform, blanda i gnocchin och fördela ut mozzarellan. Kör i ugnen i 20-25 minuter.
8. Servera och strö basilikan över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar