söndag 26 maj 2024

MUMSIG TIRAMISÙ MED MANGO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiramisù är en favoritdessert. Här testar vi en variant med mango som blev kanongod!

Ett paket savoiardikex
3 ägg, separerade
500 g mascarpone
2 mogna mangofrukter
80 g socker
4 koppar espresso
2 msk kakao

1. Vispa äggulorna med sockret i en bunke. Tillsätt mascarponen under omrörning.
2. Vispa äggvitorna tills de styvnar och vänd ner i äggblandningen.
3. Skala och skär mangon i tärningar.
4. Lägg ut ett lager savoiardikex i en form, häll över hälften av kaffet ovanpå.
5. Bred ut mascarponeblandning ovanpå och strö ut mangobitar ovanpå.
6. Lägg på ett lager till med savoiardikex, häll över resten av kaffet.
7. Bred ut resten av mascarponeblandningen och strö över resten av mangobitarna. Låt vila i kylskåpet i 2 timmar.
8. Sikta över kakaopulvret och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar