Ett recept med nötkött som omväxling, tar lite längre tid så det kan passa bra som helgmiddag. Får du inte tag på siciliansk pecorino, ta annan pecorino eller parmesan.
8 skivor lövbiff
1 dl färskriven parmesan
1 dl färskriven pecorino siciliano
200 g provola eller annan hårdost, skuren i små kuber
100 g brödsmulor
1 riven vitlöksklyfta
en liten näve färsk bladpersilja
ett par matskedar olivolja
1,5 dl creme fraiche eller grädde
1 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar
1. I en liten bunke, blanda de rivna ostarna, brödsmulorna, vitlöken, bladpersiljan och olivoljan.
2. Lägg ut lövbiffen på en skärbräda, salta och peppra och fördela ut ostblandningen. Lägg på ett par kuber av hårdosten och rulla ihop till rulader. Fäst med en tandpetare.
3. Stek i stekpanna på medelhög värme 3-4 minuter runt om.
4. Häll i grädden och senapen, rör runt, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt sjuda 5-6 minuter.
5. Servera med tagliatelle och extra riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar