söndag 9 juni 2024

PEANUT BUTTER CHICKEN

För oss som älskar jordnötssmör!

600 g kycklinglårfilé
0,5 dl soja
2 msk risvinäger
2 msk honung
2 msk röd currypasta
1,5 dl jordnötssmör
rapsolja
en näve salladslök, grovhackad
en näve jordnötter
salt, svartpeppar
limeklyftor

1. Salta och peppra kycklingen och stek i rapsolja på medelhög värme 3-4 minuter per sida. Lägg åt sidan.
2. I med lite mer rapsolja, sänk värmen till medel och i med soja, vinäger, honung och currypasta. Blanda ihop till en sås.
3. Lägg i kycklingen, täck med sås, lägg på ett lock och låt sjuda 15 minuter.
4. Lyft ur kycklingen igen, vispa ner jordnötssmöret i såsen och lägg sedan tillbaka kycklingen och blanda runte den med såsen.
5. Servera med basmatiris, limeklyftor och strö på salladslök och jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar