onsdag 12 juni 2024

SPAGHETTI ALLA NERANO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Somrig pastarätt som uppfanns i Nerano på Sorrentohalvön. Zucchini steks eller friteras och blandas med ost. Det påminner lite om att göra risotto.

500 g spaghetti
en zucchino
80 g riven provoloneost
50 g riven parmesan
salt, svartpeppar
en msk smör
olivolja
en vitlöksklyfta

1. Skiva zucchinon tunt, enklast med mandolin.
2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och låt vitlöksklyftan ge oljan smak någon minut.
3. Stek zucchinoskivorna i omgångar i oljan till de blir lite brynta. Låt rinna av på hushållspapper. Man kan också fritera dem om man orkar med det.
4. Koka spaghettin, men den ska bara koka halva tiden.
5. Under tiden lägger du zucchinoskivorna i stekpannan igen och låter dem koka ihop med lite av pastavattnet, men vänta med att ta pastavatten tills spaghettin har kokat 2-3 minuter.
6. När spaghettin kokat halva tiden så lyfter du över den till stekpannan med zucchinon. Spara pastavattnet. Blanda ordentligt, späd med pastavatten och låt pastan koka klart. Det ska se lite simmigt ut.
7. När pastan är klar, ta pannan från spisen och blanda i osten och smöret. Späd med mer pastavatten så det blir fin krämig sås.
8. Servera med färskriven svartpeppar och mer riven ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar