torsdag 21 november 2024

SPAGHETTI ALL'ASSASSINA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk pastarätt från Bari i Apulien, där man först rostar tomaterna i ugnen. Receptet här är aningen förenklat.

400 g spaghetti 

Rostad tomatsås:
16 goda tomater
8 vitlöksklyftor, hela
1 tsk socker (valfritt)
Cirka 2,5 msk olivolja
salt, svartpeppar
en nypa peperoncini
färskriven parmesan

1. Sätt ugnen på 220°.
2. Lägg de hela tomaterna på en ugnsplåt med vitlöksklyftorna. Sockra och ringla övert olivolja, blanda runt.
3. Kör i ugnen i 30 minuter, blanda runt ett par gånger.
4. Ta ut ur ugnen och låt svbalna lite, kör sedan allting i mixer.
5. Hetta upp olivolja i en stekpanna, häll i såsen och låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Koka under tiden pastan två minuter kortare än anvisningarna på paketet.
7. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sjud två minuter.
8. Servera med massor av parmesan och strö över peperoncini.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar