måndag 18 augusti 2025

TIRAMISÙ AI LAMPONI - JÄTTEGOD HALLONTIRAMISÙ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jättegod variant på tiramisu, passar bra nu när hallonen är som godast.

150 g hallon
125 g savoiardikex
125 g mascarpone
75 g vispgrädde
35 g strösocker
25 g florsocker
100 g vatten
ev. mandelflagor

1. Blanda mascarpone och florsocker.
2. Vispa grädden med strösockret och vänd sedan ned i mascarponeblandningen.
3. Blanda hälften av hallonen med vattnet och mosa hallonen lite.
4. Doppa savoiardikexen i vattnet och lägg sedan i ett lager i en ugnsform, täck med ett lager grädde och lägg sedan på ytterligare ett lager kex och ett andra lager grädde.
5. Låt vila i kylskåp ett par timmar, ta ut och garnera med resten av hallonen och eventuellt mandelflagor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar