tisdag 19 augusti 2025

SENSOMMARSALLAD MED PERSIKA, MOZZARELLA OCH KYCKLINGPANZANELLA

Snabb sallad som kan kompletteras med stekt eller grillad kyckling så blir den lite matigare.

2 skivor gott bröd, tärnat
en mozzarellaboll, riven i mindre bitar
2 mogna persikor, skurna i mindre bitar
en stor näve god sallad
12 goda små tomater, halverade
god rapsolja
salt, svartpeppar

Dressing:
5 msk olivolja
1 msk citronsaft
några basilikablad, grovhackade
salt, svartpeppar

1. Blanda alla ingredienser till dressingen.
2. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna på medelvärme och rosta brödkrutongerna i cirka 5 minuter.
3. Blanda alla ingredienserna i en stor salladsskål.
4. Servera och strö över brödkrutongerna och ringla över dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar