tisdag 10 september 2013

GRILLAD STRÖMMING MED TOMATSALSA























 

 

I originalreceptet ska det vara sardiner, men det går ju tyvärr inte att få tag i på våra breddgrader. Det går dock (nästan) lika bra med strömming. Sherryvinägern ger en underbar syra.

600 g strömmingsfilé
juice från 2 citroner
en näve citrontimjan
6 fina ekologiska tomater
4 msk olivolja
2 msk sherryvinäger
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på grill, 275°.
2. Grovhacka tomaterna och lägg i en bunke. Häll i olivolja, citrontimjan, citronjuice och sherryvinäger. Salta, peppra och blanda runt.
3. Häll lite olivolja i en stekpanna och häll i tomatblandningen, låt det koka upp. Ta av från pannan och låt vila 5 minuter.
4. Klipp bort ryggfenorna från strömmingen och lägg ut dom i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt.
5. Skopa tomatblandningen över fisken och grilla i ugnen 8-10 minuter.
6. Servera med potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar